EXPO@ZEE: In het oog van de storm

Storm Expo in Blankenberge

In het ronde gebouw aan de kop van de bekende Pier van Blankenberge kan je nu een absoluut overweldigende en interactieve expo bezoeken. Met indrukwekkende simulaties en speciale effecten word je in de geheimen van stormen ingewijd. Een adembenemend avontuur voor klein én groot!

 

Stormen, orkanen, tornado's en overstromingen - het zijn van de meest onvoorspelbare en wrede natuurfenomenen die we kennen. Maar hoe ontstaan ze eigenlijk? Kunnen we ze niet voorspellen? Hoe verwoestend kunnen ze zijn?

 

Spannende ontdekkingstocht

 

Op al die vragen en meer krijg je antwoord in de STORMS expo. Niet op een droge of saaie manier maar interactief en verrassend. De actuele en historisch correcte informatie over stormen wordt immers via verbluffende simulaties, spectaculaire speciale effecten, originele projecties en onverwachte situaties aan de man gebracht.

 

Indrukwekkende attracties

 

Eerder dan saaie uitstalramen en bordjes, werkt STORMS met een aantal leuke attracties om je vertrouwd te maken met de mysteries van stormen. Een kleine selectie uit het aanbod:

 

Hurricane simulator
Beleef een orkaan van dichtbij en plaats jezelf in het midden van een exemplaar dat een windsnelheid van maar liefst 140 km/u haalt!


Interactieve klimaatkaart
Op deze grote kaart kan je 'live' kijken waar er elders in de wereld op dat moment stormen of orkanen razen.


Zelf weerman of -vrouw spelen
Bij STORMS kan je zelf je weerbericht in een echte weerstudio presenteren en je weerpraatje daarna meteen posten op Facebook.

 

 

PRAKTISCH

  • Openingsuren: alle dagen van 10 tot 18 uur in de zomermaanden. Buiten de schoolvakanties enkel op zaterdag en zondag.
  • Locatie: Zeedijk 261, 8370 Blankenberge.
  • Tickets: 11 euro voor volwassenen, 7 euro voor kinderen ouder dan vier jaar en 9 euro voor studenten, senioren en personen met een handicap.
Lees ook andere artikels over EXPO@ZEE