EXPO@ZEE: Ontdek de wereld van Arno

Expo-Oostende

Arno - ongetwijfeld Oostende's bekendste exportproduct- is dit jaar 65 geworden en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. De expo 'CinemArno' dompelt je onder in het fantasierijke universum van Arno met een wel heel originele tentoonstelling in Cinema Capitole.

 

De expo bestaat immers niet uit klassieke ingrediënten als schilderijen, beeldhouwwerken of tekeningen. Meer eigentijdse kunstvormen als fotografie, video, film en soundscapes creëren een heel eigen wereld. CinemArno wordt zo een echte belevenis die je een blik gunt op het leven en de inspiratiebronnen van deze iconische zanger. Of zoals curator Claude Blondeel benadrukt:

 

“    CinemArno is niet zomaar een tentoonstelling, het is een 'trip'.

 

Net als in de bioscoop koop je je ticket aan de kassa en wacht je tot de volgende voorstelling begint. Leuk detail: net zoals in de cinemazalen uit lang vervlogen tijden mag je daarna zolang blijven zitten als je wil en meerdere voorstellingen (die elk een half uur duren) volgen.

 

Eenmaal binnen word je verwelkomd door een soundscape van componist Serge Feys, die meteen de juiste toon zet. In de 'black box' krijg je een kijkje in het hart en hoofd van Arno. Levensgrote foto's van Danny Willems, een videowall met clips en filmfragmenten van Arno, maar ook van zijn Oostendse inspiratiebronnen. James Ensor, Léon Spilliaert, Henri Storck, Raoul Servais - het zijn maar enkele voorbeelden van de indrukwekkende kunstenaars die Oostende heeft voortgebracht. Als je trouwens nadien nog zin hebt om hun werk van dichtbij te bewonderen, spring dan zeker even binnen bij muZEE.

 

PRAKTISCH

  • Tot 31-08-2014
  • Openingsuren: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 19 uur (de laatste voorstelling start om 18u30)
  • Locatie: Cinema Capitole, Langestraat 49, 8400 Oostende
  • Tickets: 3 euro (enkel te koop ter plaatse)

 

 

Lees ook andere artikels over EXPO@ZEE