EXPO@ZEE: ontdek muZEE, een uniek kunstmuseum aan zee

mu.ZEE beschikt over maar liefst 3.500 werken. Dat zijn niet allemaal schilderijen, ook tekeningen, schetsen, brieven, foto's en documenten van illustere kunstenaars als James Ensor, Léon Spilliaert en Constant Permeke maken deel uit van de collectie.

 

Het museum gaat zowel actief met de bestaande collectie om door regelmatig werken te vervangen of ze anders op te stellen maar organiseert daarnaast ook drie maal per jaar een tijdelijke tentoonstelling. De kunstenaars die je ten allen tijde kan zien, zijn - naast grote kleppers als James Ensor, Léon Spilliaert en Constant Permeke - ook de meer recente grootheden als Panamarenko, Luc Tuymans en Roger Raveel.

 

Sinds kort is er ook een nieuw ingerichte vleugel die plaats maakt voor de topstukken uit de collectie. Enkele voorbeelden? Het 'Zelfportret met bloemenhoed' van James Ensor, 'Zelfportret met rood potlood' van Léon Spilliaert en 'Figuur op de rug gezien' van Luc Tuymans zijn in elk geval de moeite van het ontdekken waard!

 

 

PRAKTISCH

  • Openingsuren: alle dagen van 10 tot 18 uur
  • Locatie: Mu.ZEE, Romestraat 11, 8400 Oostende
  • Tickets: 5 euro voor de vaste collectie - kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis binnen. Voor meer informatie over tickets voor de tijdelijke tentoonstellingen, kan je het museum zelf contacteren op het nummer 0 32 (0)59 50 81 18 of via  infoatmuzee.be       

 

Beelden via www.visitoostende.be

Lees ook andere artikels over EXPO@ZEE