HLN.BE: Hotelvastgoed? Een uitstekend alternatief!

Enkele dagen geleden werd 'investeren in hotelkamers' opgepikt door nationale media: op hln.be verscheen een artikel over investeren in hotelkamers.

Artikel investeren in een hotelkamer is uitstekend alternatief - HLN.be

U weet het, vastgoed is én blijft een uitstekende investering in België. Vastgoed komt uiteraard in heel wat geuren en kleuren waarbij een investering in hotelkamers als optie vaak nog onbekend is.

Onterecht zo blijkt: allereerst beschermt u zichzelf tegen de problemen van klassieke verhuur: een hotel op een goede locatie hoeft niet lang op klanten te wachten waardoor het risico op leegstand verdwijnt. Bovendien hoeft u geen energie te steken in het zoeken naar huurders. Dit wordt allemaal geregeld door de professionele uitbating.

Een hotel op een goede locatie levert een aardig opbrengst op en dit zonder grote risico’s. Het aantrekkelijke aan een hotelinvestering is dat u kunt meegenieten van het succes aan een relatief lage instapprijs. Investeren in hotelvastgoed is een interessante investering op middellange tot lange termijn en dit hoeft niet te verbazen. Het brengt heel wat specifieke voordelen met zich mee.

Daarnaast beschermt u zichzelf ook tegen inflatie: wanneer deze stijgt, dan stijgt de prijs van een hotelovernachting en dus ook uw rendement. De exploitant is ook vrij om marktconforme prijzen te vragen, zonder wettelijke bepalingen.
Lees ook andere artikels over Beleggen