ACTIEF@ZEE: Allemaal beestjes

Kinderboerderij De Leendert in Nieuwpoort

Kinderboerderij De Lenspolder streeft ernaar kinderen 'back to basics' te brengen door hen landbouwproducten te leren kennen en hoe ze verwerkt kunnen worden. De kinderboerderij is ook een plek waar kinderen nog eens eenden, geiten, schapen, ezels, varkens, paarden en nog veel meer dieren van dichtbij kunnen zien en aanraken

 

Tijdens de schoolvakanties organiseert kinderboerderij De Lenspolder ook activiteiten op de boerderij en op het strand. Je kan hierover meer informatie opvragen en je kind(eren) inschrijven via kinderboerderij@nieuwpoort.be.

 

Net naast de kinderboerderij vind je ook de prachtige vlindertuin, ontworpen door tuinarchitect Chris Ghyselen, die de tuin de vorm van een vlinder meegaf. De vier vleugels van de vlinder bestaan uit allerhande planten en bloemen. Je kan tussen de vleugels door wandelen om alles van dichtbij te bewonderen. Omdat de planten vlinders moeten lokken voor de bestuiving, vind je een prachtig scala aan kleuren én geuren terug in deze wondermooie vlindertuin.

 

 

PRAKTISCH

  • Openingsuren: dagelijks van 10 tot 18 uur tussen 1/04 en 15/09 en tot 16 uur in de periode 16/09 tot 31/03.
  • Locatie: Elf Juliwijk 6A, 8620 Nieuwpoort
  • Tickets: gratis. Tijdens de schoolvakanties kan je je kind(eren) inschrijven voor specifieke activiteiten via kinderboerderij@nieuwpoort.be.
Lees ook andere artikels over ACTIEF@ZEE