Investeren in hotelvastgoed

Voor wie is dit interessant?

Je kan al decennialang hotelkamers kopen. Zo worden er al sinds de jaren '50 hotelkamers verkocht in Amerika. Vroeger was dit echter enkel betaalbaar voor mensen met grote vermogens of gefortuneerde families. Ondertussen is het gelukkig al lang mogelijk om ook met beperkte middelen te investeren in hotelkamers.

Het klinkt wellicht nog wat vreemd in de oren om eigenaar te worden van jouw eigen hotelkamer, maar eigenlijk is het bijzonder eenvoudig. Een hotelkamer is niet meer of niet minder dan vastgoed met een heel hoge verhuurfrequentie. Elke nacht een nieuwe huurder zonder dat je ze zelf eerst moet zoeken en screenen... om nog maar te zwijgen van de hele papierwinkel die daarbij gepaard zou gaan. Een hotel heeft een hele personeelséquipe die elke dag nieuwe boekingen registreerd en druk in de weer is om alle gasten op hun gemak te stellen.

Als investeerder word je mede-eigenaar van het hotel en ontvang je elk jaar 90% van de winst. Dit wil zeggen dat je niet énkel de winst van jouw eigen hotelkamer uitbetaald krijgt, maar je meedeelt in de winst van het hele hotel: denk naast kamerverhuur ook aan inkomsten uit de bar, het restaurant, de parking, etc. 

Je kan hotelvastgoed het best vergelijken met het verhuren van een appartement, maar dan beter: