ACTIEF@ZEE: cultuurseizoen 2014-2015 van start in Oostende

Start cultuurseizoen in Oostende

Dat Oostende zich als 'stad aan zee' graag richt op cultuurminnende bezoekers uit binnen- en buitenland is ondertussen geen geheim meer. Om het nieuwe culturele seizoen feestelijk in te luiden, kan je er daarom dit weekend terecht voor een spetterend openingsfeest. Of, om het met de woorden van programmator Serge Feys te zeggen:

Het openingsweekend in De Grote Post moet de nieuwsgierigheid prikkelen en is de voorbode van een cultuurjaar om u tegen te zeggen.

 

Zo verenigden zowel professionele als amateurverenigingen hun krachten voor de cultuurmarkt op zaterdag 27 en zondag 28 september 2014. Met de nodige workshops, interactieve infostands en originele optredens luisteren zij de start van het cultuurseizoen in Oostende mee op. Maar er is meer, veel meer...

Naast de cultuurmarkt, is er zaterdagavond bijvoorbeeld ook de unieke performance 'New Old World' van de Zita Swoon Group, met instrumentale muziek en videoprojecties. Het resultaat is een erg aanstekelijke mix van jazz, popmuziek, klassiek én leuke, zelfgemaakte filmpjes.

Voor de theaterliefhebbers kunnen we dan weer van harte 'Het Weiss-effect' van het Hof van Eede aanraden. Ans en Louise tonen met deze productie nogmaals aan dat ze zonder blozen in de voetsporen van hun vader - de bekende acteur Peter Van den Eede - kunnen treden.

En onze persoonlijke favorieten? De open les van balletschool Marie-Ellen (zaterdag om 10 uur), waar we onze 'pliés' en 'revettes' wel eens willen uitproberen. Ook naar het Capoeira toonmoment (zondag om 13 uur) is het uitkijken. Deze combinatie van dans en Braziliaanse gevechtstechnieken is net zo gracieus als ballet, zij het dan een stuk stoerder...

 

PRAKTISCH

Het hele weekend door zijn er allerlei activiteiten voorzien op verschillende plaatsen in Oostende. Het volledige programma en alle praktische info vind je via degrotepost.be en oostendecultuurstad.be.

 

 

Beeld: via visitoostende.be

Lees ook andere artikels over ACTIEF@ZEE