ACTIEF@ZEE: Icarus Surfclub, paradijs voor waterratten in Zeebrugge

Icarus Surfclub in Zeebrugge

Of je nu een ervaren rot bent of nog een beginneling, bij de Icarus Surfclub in Zeebrugge kom je zeker aan je trekken. Het is ook dé hotspot voor iedereen die wil leren 'kitesurfen' of 'suppen'.

 

In 1985 opgericht, is Icarus een van de oudste surfclubs aan de Belgische kust. Sinds 1999 staat Christoph Coene aan het hoofd en zijn inspanningen hebben van Icarus dé club gemaakt waar je moet zijn als je wil surfen, kitesurfen, wakeboarden, suppen, etcetera.

 

Het 'Ho'okipa van het Noorden'

De spot staat ook bekend om de uitermate geschikte kite- en windsurfcondities. In die mate zelfs dat het gerenommeerde Franse surfmagazine 'Wind' de spot herdoopte tot het 'Ho'okipa van het Noorden'. Als je weet dat Ho'okipa - aan de noordkust van Hawaii - het meest befaamde surfgebied ter wereld is, wil dat wel heel wat zeggen.

 

De kite- en supschool

Icarus specialiseert zich ook in lessen voor iedereen die wil beginnen kitesurfen of suppen. Dankzij sponsoring van grote merken, werken ze altijd met het beste materiaal. Ook de instructeurs zijn toppers, met een IKO level 1 of 2. De school is trouwens alle dagen geopend en richt zowel naar individuen als naar groepen, naar jong én oud. Beginnerslessen kosten 50 euro voor 3 uur kitesurfen of 2 uur suppen.

 

Wist je dat...

Elke surftechniek zijn eigen plank en naam heeft? We geven je hieronder even een kort overzicht van de bekendste takken:

  • Surfen: de op één na meest oorspronkelijke vorm van boardsporten, waaruit een heleboel andere takken zijn ontstaan tot zelfs skate- en snowboarden toe.
  • Windsurfen: staat ook bekend als plankzeilen. Hiervoor gebruik je een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. De giek dient om je zeil te bedienen en de vin onderaan je plank zorgt voor de nodige stabiliteit.
  • Suppen: staat voor 'stand up surfing'. Hierbij surf je op een aangepaste plank en met een peddel in plaats van je armen te gebruiken.
  • Kitesurfen: hier word je op een kleine plank voortgetrokken door een vlieger (aka 'kite').
  • Wakeboarden: lijkt wat op kitesurfen, maar hier word je door een boot voortgetrokken.

 

PRAKTISCH

  • Openingsuren: de surfclub is dagelijks open vanaf de Paasvakantie tot en met de herfstvakantie. De school is dagelijks geopend.
  • Locatie: Zeedijk 50, 8380 Zeebrugge
  • Prijs: per seizoen betaal je 80 euro om te windsurfen en 90 euro om te kitesurfen, telkens met de verzekering inbegrepen. Lessen starten vanaf 50 euro. Je kan trouwens in de club ook al het benodigde materiaal lenen. Interessant is ook lid te worden van de Icarus Surfclub. Voor amper 35 euro per seizoen heb je dan onder meer recht op vrij gebruik van de infrastructuur, toegang tot wifi en korting in de online icaruskitesurfshop.be.

 

 

Lees ook andere artikels over ACTIEF@ZEE