ACTIEF@ZEE: Valentijn met Marvin Gaye

Het kan bijna geen toeval zijn dat Marvin Gaye uitgerekend op 14 februari met de boot in Oostende aankomt. Het jaar is 1981 en zijn aankomst is de start van een mooi, boeiend en ook wat tragisch verhaal. Marvin wou zijn sterrenbestaan en de bijbehorende druk achter zich laten en vindt in Oostende niet enkel inspiratie - met de onschatbare hulp van Freddy Coesaert -, hij ontmoet er ook diverse Oostendenaars, waaronder Arno.

 

De Midnight Love Tour is een originele manier om dit verhaal van dichtbij mee te maken. Met een (ontleende) iPod ontdek je sprekende archiefbeelden terwijl je door de stad wordt gegidst langs alle plekken die voor Marvin belangrijk waren, zoals het appartement waar de monsterhit 'Sexual Headling' tot stand kwam.

 

De mooie stem van James Lidell begeleidt je tijdens deze tocht, maar ook Jan Hautekiet, Patrick De Witte, Arno en Frederic Coesaert vertellen hun verhaal over de kennismaking met deze prachtige soulzanger.

 

Je kan de iPod audiogids voor 5 euro ontlenen bij Toerisme Oostende. Tip: je kan de iPods best op voorhand reserveren om zeker te zijn dat de toestellen voorradig zijn. Dat kan je door te bellen naar het nummer 059/70 11 99 of een mailtje te sturen naar info@visitoostende.be

 

En om helemaal mooi af te sluiten, serveren we je alvast dit voorproefje!

 

 

 

 

© beeld: leenvanhulst.be

Lees ook andere artikels over ACTIEF@ZEE