Daar is de lente... en ook de flandrien!

Daar is de lente.. en ook de flandrien!
bron: www.sportgazet.be, april 2017

Daar is de lente... en ook de flandrien!

Met de belangrijke voorjaarskoersen in het vooruitzicht is het voor de echte flandrien en wielertoerist naast het winnen van hun favoriete wielrenner ook belangrijk dat ze een perfecte uitvalsbasis hebben na de wedstrijd. Kuurne-Brussel-Kuurne, E3-prijs Harelbeke, Dwars door Vlaanderen,… enkele van de zovele voorjaarsklassiekers waardoor onze hotels overlopen van wielertoerisme. Deze folklore gebeurtenissen zorgen voor een opleving van de streek. Bovendien zijn dit soort evenementen belangrijke tijden voor de hotelsector, verschillende ploegen vestigen zich vaak een bepaalde periode in de nabije hotels ter voorbereiding van de wedstrijden. Dit gebeurt vaak in ons hotel ibis Styles Kortrijk, niet-toevallig in het hartje van de fietswereld. Zo vertoefden tijdens Gent-Wevelgem het UAE Cycling Team Emirates in ons hotel met topwielrenners Fabio Aru, Alexander Kristoff en Rui Costa.

Maar ook aan de niet-flandriens is gedacht, door de prachtige wandel- en vaarroutes kunnen de koersen worden gecombineerd met charmante uitstapen in de bloeiende Leiestreek. Als het slecht weer is kunnen zij alsnog gezellig vertoeven in de verscheidene winkelcentra, musea, restaurants… Kortom, Kortrijk zet zich op de kaart als een bruisende stad.

Om dit seizoensgebonden cliënteel te overbruggen focust ibis Styles Kortrijk zich tevens op business cliënteel, hiervoor is gepaste accommodatie aanwezig. Om die reden hoeven zakenlui zich niet te verschuilen in hun hotelkamer maar kunnen ze co-worken in onze meeting- en eventspace. Verder kan er gebruik gemaakt worden van de speciaal ingerichte seminarieruimte indien gewenst.

Wat betekent dit voor de investeerder?

In tegenstelling tot appartementen, wordt bij een investering in hotelkamers de exploitatie volledig gedaan door een professionele uitbater. De belegger moet zich geen zorgen maken over wanbetaling, huurschade of bezettingsgraad van het hotel. Daarenboven deelt de investeerder mee in de opbrengsten van het volledige hotel. De investeerder heeft  alle baat bij hoogdagen zoals verschillende wielerwedstrijden, business seminaries,… want net zoals bij klassiek vastgoed speelt de locatie van het hotel een cruciale rol bij de bezettingsgraad.

Meer weten over hotelinvesteringen in Kortrijk? www.hotel-investering-kortrijk.be

Lees ook andere artikels over Hotels