Een nieuwe wind door Zeebrugge

Zeebrugge een buitenkans voor investeerders

"Location, location, location!", het is het mantra van elke rechtgeaarde vastgoedmakelaar. Denk jij als vastgoedinvesteerder daarbij niet meteen aan Zeebrugge? Dan wordt het hoog tijd om je mening te herzien en de troeven van het nieuwe Zeebrugge te ontdekken.

Waar Zeebrugge tot voor kort vooral bekend stond om zijn gigantische wereldhaven, hebben inspanningen van verschillende instellingen en personen er de voorbije tien jaren voor gezorgd dat Zeebrugge nu aantrekkelijker geworden is dan ooit tevoren. Deze kuststad biedt daarbij troeven die zowel toeristen als zakenmensen aanspreken

 

Weids strand

Het strand van Zeebrugge is officieel het grootste strand aan de Belgische kust. Een zee van ruimte voor jong en oud dus. Op en naast het strand bruist het  leven in de zomer van activiteiten allerhande: de strandbibliotheek, rugbywedstrijden, surf- en kitelessen, openluchtcinema op het strand, het Seafront Maritiem Park, de kilometerlange Saint-George’s Day-wandeling op de westelijke havendam en nog veel meer.

 

Prachtig natuurgebied

Trouwens, wie graag wandelt komt ook aan zijn trekken in het natuurgebied De Fonteintjes, dat zich van Zeebrugge tot Blankenberge uitstrekt. Ervaren gidsen helpen je verborgen natuurpareltjes te ontdekken. Wist je trouwens dat je er in het voorjaar orchideeën kan spotten? Ook het Sterneneiland, waar de grootste West-Europese populatie van deze sierlijke vogels jaarlijks komt broeden, zal elke natuurliefhebber meer dan aanspreken.

 

Bruisende stad

De charmante vissershaven en de mondaine jachthaven vormen een mooi geheel, met een heel eigen dynamiek. Die vertaalt zich trouwens ook op gastronomisch vlak: naast klassieke, elegante restaurants, vind je er ook volkse visserscafés en hippe brassserieën - broederlijk naast mekaar.

 

Hub voor zakenmensen

De haven van Zeebrugge is een belangrijk knooppunt voor de mondiale containertrafiek én de wereldleider inzake autotrafiek. Heel wat grote distributiebedrijven hebben zich hier gevestigd om van hieruit hun Europese klanten te bedienen. Zeebrugge is dus ook een thuishaven voor zakenlieden.

 

De in Zeebrugge geboren en getogen TV- en radiopresentator Kurt Van Eeghem vat de essentie van Zeebrugge perfect samen als hij stelt:

Zeebrugge is geen stad, geen dorp maar iets er tussenin en dat maakt haar zo bijzonder. We willen Zeebrugge eigenlijk ook wel een beetje als ons geheim koesteren. Kenners beseffen maar al te goed dat de mix van haven, jachthaven, vissersfeer en eindeloos strand uniek is!

 

 

Buitenkans voor investeerders

Overtuigd van de troeven van Zeebrugge? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Je kan immers kiezen om te investeren in een hotelkamer in het ibis Styles Zeebrugge.

De eerste 60 kamers werden in recordtijd verkocht aan snelle vastgoedinvesteerders. Lees zeker even wat hun ervaringen zijn met de aankoop van een hotelkamer . Ondertussen is het project in de tweede fase aanbeland en is de bouw van extra hotelkamers voor het ibis Styles Zeebrugge van start gegaan. Deze tweede fase wordt nu op plan verkocht - een echte buitenkans voor slimme beleggers! 

 

Lees ook andere artikels over Locaties