Hotelvastgoed: de toekomst op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes

Vastgoedbeurs Mipim in Cannes 2018
Vastgoedbeurs Mipim in Cannes 2018

Hoe ziet de wereld eruit in 2030/2050? De urbanisatie gaat steeds sneller en sneller. Tegen 2030 wordt er verwacht dat 60% van de wereldbevolking in stedelijke regio’s woont. Steeds meer mensen hebben dus een verblijf nodig. Ook stijgt het aantal reizigers wereldwijd. Waar moeten deze verblijven? Ze kunnen niet op elke locatie een woning bezitten. Dus hiervoor moeten ze op zoek naar hotels om in te logeren. En laat hotelvastgoed nu de trend van de toekomst zijn!

 

Dit jaar vond de 29ste editie plaats van het MIPIM in het Palais des Festivals in gaststad Cannes. Deze duurde van 13 maart tot en met 16 maart. MIPIM staat voor ‘Marché International des Professionels de l’Immobilier’. Hier ontmoeten projectontwikkelaars, architecten en investeerders elkaar. Ze ontdekken daar de nieuwste informatie en trends uit de vastgoedmarkt. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar was het thema: wereldwijde verstedelijking. Deze editie waren er 23 000 personen aanwezig uit 90 verschillende landen wereldwijd. Uit België waren er 1400 die zich inschreven voor deze beurs.

                                                                                                                                                  

Hotelvastgoed speelde een uitermate belangrijke rol op deze vastgoedbeurs. Maar liefst 5 332 hotelontwikkelaars, 1 675 investeerbedrijven en 154 hotelgroepen waren aanwezig. Hotelvastgoed is overduidelijk een niet te missen concept in de toekomst waar veel aandacht aan besteed dient te worden.

Waarom in 2030 hotelvastgoed zeker de moeite waard is:

  • Goedkoper reizen: hoeveel betaal je nu nog voor een vliegticket naar het buitenland? Niet veel meer. Nu kan je al voor 30 euro over en weer vliegen naar Malta. Kortere citytrips naar het buitenland, here we come.
  • In tegenstelling tot vliegtickets, stijgen de huurprijzen in hotels mee en wordt een baksteen meer en meer waard.
  • Vastgoedprijzen in de stad zijn nu al duur, wat zal dit geven over tien jaar? Daarom is investeren in een hotelkamer een goedkoper alternatief om mee te varen op het succes van een toeristische grootstad.

Zoals we al eerder zeiden, is de urbanisatie in volle opmars. Maar door al deze drukte heeft een persoon ook nood aan rust. Hiervoor kan voor sommige mensen de Belgische Ardennen (Château de la Lesse) een goed alternatief vormen om zo even aan de drukte te ontsnappen en te genieten van de adembenemende, ongerepte natuur.

                                                             

Château de la Lesse       

België was representatief op MIPIM door de samenwerking van de stad Antwerpen met stad Gent en een aantal private vastgoedpartijen, waaronder Bricks and Leisure. Een algemene indruk was dat de stemming er super was en dat er een gevoel heerste dat de Belgische vastgoedmarkt heropleeft.

 

Extra

Vanaf volgend jaar krijgt Knokke-Heist ook een grote vastgoedbeurs. Realty verhuist voor zijn elfde editie naar de kust i.p.v. Brussel. Via Knokke-Heist hoopt de vastgoedbeurs Realty de bezoekers meer entertainment te bieden en langer op de beurs te houden. Meer info hierover: Grootste vastgoedbeurs van België verhuist naar Knokke-Heist.

Official trailer MIPIM 2018

Lees ook andere artikels over Vastgoed