Investeren in een eigen hotelkamer

In 2012 ging in Zeebrugge het ibis Styles Hotel open, onderdeel van het grootste vrijetijdscomplex van onze Kust. Het hotel weet tot op de dag van vandaag een zeer hoge bezettingsgraad te hanteren. Maar dat is niet het meest opvallende aspect van dit hotel. Dat particulieren kunnen investeren in een eigen hotelkamer was tot voor kort een uniek gegeven in België. Ondertussen kan je in verschillende hotels aan onze Kust terecht voor een eigen hotelkamer. Voorbeelden van hotels waar je een eigen hotelkamer kan kopen zijn het Ramada Hotel Oostende, het toekomstige Mercure Blankenberge hotel en het ibis Styles Hotel in Nieuwpoort. Naast de kust kan je ook een eigen hotelkamer kopen op een toplocatie tussen het NAVO gebouw en Brussels airport, daar wordt namelijk het gloednieuwe ibis Styles Brussels Airport hotel gebouwd.

Geen kopzorgen over huurders

Bij het verhuren van een woning of appartement krijg je er als eigenaar vaak een pak kopzorgen bij: schade aan meubels, wanbetalers, administratieve beslommeringen… Bij een hotelkamer valt het beheer van de kamerverhuur onder de uitbating. De eigenaar van een hotelkamer hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over deze ongemakken. 

Fiscaal voordeel

De aard van het fiscaal voordeel hangt in hoge mate af van de vastgoedbelegging. Wanneer je een hotelkamer koopt in het ibis Styles Hotel in Zeebrugge kan je als btw-plichtige de btw recupereren. 

De hotelkamers in het ibis hotel in Zeebrugge waren razendsnel uitverkocht. Wegens het succes van Fase I is nu het startschot gegeven voor de tweede fase. Meer info hier.

Lees ook andere artikels over Beleggen