ibis Styles Kortrijk

Waarom investeren in ibis Styles Kortrijk?

ibis Styles Kortrijk. Dat is de nieuwe naam van het bekende Kennedy Hotel langs de President Kennedylaan in Kortrijk. Net als de hele omgeving heeft het hotel een indrukwekkende opwaardering gekregen​. Gezien de stijgende vraag naar kwalitatieve verblijfsaccommodatie is de regio klaar voor een ketenhotel en daarvan kunnen ook investeerders de vruchten plukken.

Het Kennedy Hotel, dat de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creahotels binnenkort omtoverde tot ibis Styles Kortrijk, ligt op een absolute toplocatie in de West-Vlaamse centrumstad Kortrijk. Gasten overnachten er vlak bij de E17 richting Noord-Frankrijk en het binnenland, in de gouden driehoek tussen Brugge, Gent en Ieper. Vlak bij bevinden zich onder meer Kortrijk Xpo, Kinepolis, bedrijvenzone Kennedypark, het AZ Groeninge, het Kennedybos en verschillende campussen van universiteiten en hogescholen.

Kortrijk zelf ligt aan de Leie en telt ruim 75.000 inwoners. Met de Noord-Franse stad Rijsel, die zo’n 25 kilometer verderop ligt, vormt het de Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik, waarin meer dan twee miljoen mensen wonen. De stad was in de negentiende en twintigste eeuw het hart van de vlasnijverheid en is vandaag nog steeds een belangrijk centrum voor de textielindustrie. Voor de Vlaamse economie vervult Kortrijk een centrumfunctie op het vlak van tewerkstelling, dienst- en zorgverlening en onderwijs. De regio Zuid-West-Vlaanderen huisvest dan weer enkele van de grootste industriële parels van Vlaanderen: Barco, Bekaert, Unilin …

Opwaardering van het gebied
Begin jaren 2000 kende Kortrijk een sterke heropleving dankzij tal van ingrijpende stadsvernieuwingsprojecten. Vaak was de Zuid-West-Vlaamse intercommunale Leiedal de grote voortrekker. Bekende voorbeelden zijn de Leiewerken, waarbij de rivier verbreed en uitgediept is en zeven nieuwe bruggen gebouwd zijn, de bouw van het woon- en winkelcentrum K in Kortrijk, het grootste shoppingcenter van West-Vlaanderen, en de inplanting van het Kennedypark. Daarin zijn vandaag ruim dertig voornamelijk administratieve bedrijven en hoofdzetels ondergebracht, waaronder Konvert Interim, ACV, Bond Moyson en het internationale beeldschermenbedrijf Barco. Omdat het bedrijventerrein uitverkocht is, lanceerde Leiedal het Beneluxpark, een aanpalende diensten- en handelszone.

Bedoeling was om Kortrijk als moderne stad de 21e eeuw binnen te loodsen, wat dankzij onder meer het Kennedypark ook gelukt is. Ten zuiden van de E17, waar ook het Kennedypark en ibis Styles Kortrijk zich bevinden, verrijst in de toekomst nog een nagelnieuw bedrijventerrein. Barco en het AZ Groeninge plannen dan weer ingrijpende uitbreidingen. Zo investeerde Barco 50 miljoen euro in een nieuw, futuristisch ogend hoofdkwartier en de vergroting van zijn productiegebouw. Hierdoor konden ze zowel lokale en nationale als internationale medewerkers aantrekken. Het ziekenhuis wordt op zijn beurt, met meer dan duizend bedden, het op één na grootste van België naar aantal bedden op één locatie. In totaal investeert het AZ daarvoor 372 miljoen euro.

Sterke merknaam en marketingmachine van ibis
Na de metamorfose van het Kennedy Hotel genieten investeerders mee van de sterke naam en de geoliede marketingmachine achter ibis, een merk van het Franse Accor, de grootste hotelketen van Europa. Het Kennedy Hotel opende de deuren in 1992 in Hoog Kortrijk, een belangrijke economische ontwikkelingspool ten zuiden van de historische binnenstad. Voor een vlotte ontsluiting van het gebied zijn er het Ei van Kortrijk, een belangrijk verkeersknooppunt, en een pendelparking met een goede busverbinding naar de stad.

ibis Styles-hotels kenmerken zich ten eerste door hun trendy design, dat in elk hotel anders is. Daarnaast zijn er de scherpe all-inprijzen, de comfortabele bedden, het uitgebreide ontbijtbuffet en de uitstekende liggingen. Investeerders kopen via een notariële akte één of meerdere hotelkamers en delen dankzij de professionele uitbating door ibis in de volledige opbrengst van het hotel, dus ook van de bar, de seminarieruimtes en de parking. De belegging staat ook open voor private investeerders, die ze steeds meer verkiezen als alternatief voor de lage spaarrente en de grillige beurs. Vastgoed toont zich al jaren een tastbare, stabiele en inflatiebestendige investering, en hotelvastgoed doet daar unieke troeven als zorgeloosheid en een hoog rendement bovenop.

Enkele voorbeelden van de opwaardering in cijfers

Dankzij de sterke groei en ontwikkeling van het gebied stijgt de vraag naar een ketenhotel. Investeerders, ook particuliere beleggers, kunnen daarvan mee de vruchten plukken.

BARCO

* Beeldtechnologiegroep Barco investeert 50 miljoen euro in een opvallende, gloednieuwe hoofdzetel in het President Kennedypark

* Barco telt in Kortrijk 950 medewerkers en wil “een attractiepool creëren voor lokale, nationale en internationale werknemers”

* Het volledige terrein is 23 hectare groot en herbergt onder meer een vijver en ontginningsgebied

* Het bestaande productiegebouw wordt met 4.500 vierkante meter uitgebreid, van 17.000 naar 21.500 vierkante meter

* Alle kantoren samen beslaan een oppervlakte van 22.000 vierkante meter

* Het centrale restaurant telt 450 plaatsen en moet voor medewerkers een aangename plaats zijn om te werken, vergaderen en ontspannen

AZ GROENINGE

* De nieuwe campus Kennedylaan moet eind 2016 klaar zijn en is 117.422 vierkante meter groot, met een gevellengte van 250 meter

* Er komen 1.051 bedden, waarmee het ziekenhuis het op één na grootste van België wordt naar aantal bedden op één locatie

* Het nieuwe ziekenhuis krijgt 5 binnentuinen

* Het parkeergebouw telt 2.500 plaatsen

* De kostprijs van de twee bouwfases samen bedraagt 372 miljoen euro