Nieuwe kamers voor Ramada Hotel Oostende

hotelkamer Ramada Oostende

 Op 6 januari 2014 werd het startschot gegeven voor een grondige renovatie van 44 kamers in het hotel Ramada Oostende. In amper 11 weken tijd werd alles in de kamers vervangen door volledig nieuw meubilair, sanitair, vloerbekleding en een ultra modern ventilatiesysteem.

Volledig nieuw hotel tegen Pasen 2015.

Volgens Bart Baeke projectleider bij Pb&a, het coördinatiebureau dat voor de groep Chateau Residenties de renovatiewerken uitvoert, was dit nog maar het eerste gedeelte van de renovatie. In november gaat een tweede gedeelte van het hotel dicht voor de renovatie van de 50 kamers langs de Leopold II Laan. De renovatie daar is nog intenser gezien er gewerkt wordt in het gedeelte dat dateert uit de jaren 50.  Een volgende grondige renovatie is gepland voor het najaar van 2014. Dan wordt het gelijkvloers volledig vernieuwd. Tegen Pasen 2015 is het de bedoeling een volledig nieuw hotel te hebben, dat aangepast is aan de noden en wensen van de toerist en zakenreiziger.

Hotelvastgoed in Oostende.

Het Ramada hotel werd begin 2013 overgenomen door de groep Chateau Residenties. Het management wordt verder gezet door de PREM groep. Deze groep werkt op zijn beurt onder franchise van Ramada. De general manager, Rita Poisonnier, is blij dat de nieuwe koper Chateau Residenties de tewerkstelling in het hotel garandeert en het hotel volledig vernieuwt. Dat is nodig om te kunnen inspelen op de hogere eisen van de moderne toerist en de bedrijven. Door de luchthaven alleen al zijn er in Oostende drie tot vierduizend overnachtingen per jaar. Deze twee doelgroepen zijn dus erg belangrijk voor de bezettingsgraad van het hotel.  

Om de overname en de renovatie te kunnen financieren heeft Chateau Residenties particuliere beleggers de kans gegeven om 1 of meerdere kamers te kopen. Als vastgoedgroep gelooft Chateau Residenties onvoorwaardelijk in vastgoed als hoeksteen voor het opbouwen van een vermogen. De groep vindt het belangrijk dat mensen notarieel eigenaar worden van het vastgoed en niet enkel een papierenvastgoedbelegging doen waarbij ze geen enkele zekerheid hebben op meerwaarde.

76 van de 94 kamers zijn ondertussen aan particulieren verkocht. Sales Director Ignace Defoer wijst het succes toe aan de grote noodzaak aan degelijke investeringsproducten. Veel mensen die € 100.000 of meer gespaard hebben, verliezen hun vertrouwen in de banken. De intresten op een spaarboekje zijn de laatste jaren systematisch minder dan de helft van de inflatie en als mensen belegt hebben op de beurs, hebben ze de laatste 15 jaar veel hoogtes en laagtes gekend. Dat maakt dat heel veel mensen op zoek zijn naar een belegging die vast en goed is.

Verder stelt Ignace Defoer dat veel mensen willen beleggen in vastgoed maar niet de tijd of de wil hebben om daar intensief mee bezig te zijn. Als investeerder wil je ook niet afhankelijk zijn van 1 huurder. Met een hotelinvestering komen alle opbrengsten en kosten in 1 pot terecht en wordt alles gelijk verdeeld. Zo heb je jaar in, jaar uit opbrengsten. Verder zien kopers ook in dat een hotel mee moet met de moderne tijd. Bij de verkoop van hotelkamers voorziet Chateau Residenties dan ook steeds een duidelijk renovatieprogramma dat de werken beschrijft die na 6 , 12 en 24 jaar moeten gebeuren. Er wordt ook een renovatiefonds aangelegd zodat de eigenaars van de kamers weten dat ze mede-eigenaar zijn van een competitief hotel. 

Lees ook andere artikels over Hotels