ONTDEK@ZEE: In het voetspoor van James Ensor

Baron James Ensor: schilder, muzikant en Oostendenaar in hart en nieren. Precies 150 jaar geleden zag de kunstenaar en trots van de stad hier het levenslicht. In de stadswandeling 'Het Parfum van Oostende' neemt hij je mee door de straten van zijn stad.

 

Wat hij je laat zien, is een ánder Oostende. Je treedt in de voetsporen van kunstenaars Léon Spilliaert en Constant Permeke. Maar vooral: je ziet Oostende door de ogen van Ensor zelf. Een aangename verrassing voor wie Oostende al kent, een bijzondere kennismaking voor wie de Koningin der Badsteden nog moet ontdekken.

 

Je legt de wandeling af op je eigen tempo, aan de hand van een de gids op een (ontleende) iPod*. Je wordt begeleid door de prachtige stemmen van topacteurs Wim Opbrouck en Els Dottermans. Klank, beeld en de unieke Oostendse sfeer maken van Het Parfum van Oostende een charmante en prikkelende totaalervaring.

 

Of zoals James Ensor het zelf vertelt:

 

Ik ga u mijn Oostende laten zien, laten voelen. Het mysterie dat nog bijna tastbaar in de straten hangt. Het unieke parfum van de stad. Ik ga u Oostende laten ruiken … Oostende. Ze is mijn muze, mijn inspiratie. Het gekrioel van de toeristen, het geluid van de zee, de drukte in de haven, het licht over de Oostendse daken. En de onmiskenbare geur van mijn stad. Het parfum van Oostende…

 

 

 

 

* Het is aan te raden deze wandeling op voorhand te reserveren, want het aantal iPods is beperkt. Reserveren kan telefonisch (+32 59 70 11 99) of via e-mail (info@visitoostende.be).

Lees ook andere artikels over ONTDEK@ZEE