ONTDEK@ZEE: Lekkere adresjes in Zeebrugge

De vissershaven en de vismijn in Zeebrugge zorgen voor een dagelijkse aanvoer van het lekkerste uit de zee. Al dat lekkers wordt geserveerd in toprestaurants, gezellige havencafeetjes en trendy brasserieën.

 

Lijkt het je wat? We geven je alvast vijf topadresjes mee, die door de bezoekers van Tripadvisor worden aangeraden.

 

Kaffee Lagaar: trendy restaurant met aperobar

 

In Lagaar komen zowel zakenmensen, stadsnomaden als buitenmensen langs. Het restaurant met aperobar heeft ondertussen al 15 jaar op de teller staan. Het is een modern restaurant met een lekkere en eerlijke menu- en wijnkaart. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet door het aparte bargedeelte, ingericht als een oude treinwagon. Hier heerst steeds een gezellige drukte voor en na het tafelen. Lagaar heeft geen enkele pretentie. Hier kom je niet voor vacuümtrucs, zalfjes allerhande of opgeklopte kookkunst; dit is de Frans-Belgische terroirkeuken.

 

PRAKTISCH

Adres: Baron de Maerelaan - 8380 Zeebrugge

Openingsuren: maandag en dinsdag van 11u30 tot 14u30 / vrjdag van 11u30 tot... / zaterdag van 18u00 tot ... / zondag van 11u30 tot ...

Telefoon: 050/55 26 89

Website: http://lagaar.com.klnk.be/

 

't Werftje: authentiek adresje aan de haven

 

In een roze geschilderd huisje met zicht op de haven, vind je één van de oudste café's van Zeebrugge. Binnen is er met de houten lambriseringen en scheepsattributen nog niet veel veranderd sinds de jaren dertig, en in de zomer is het het grote terras dat veel volk trekt.

 

PRAKTISCH

Adres: Werfkaai 29 - 8380 Zeebrugge

Openingsuren: Elke dag geopend van 7u15 tot 23u, ook de weekends en de feestdagen. Vrijdag geopend tot 01u

Telefoon: 0497/55 30 10

Website: http://cafetwerftje.weebly.com/

 

 

't Pakhuis: aangeraden door Michelin

 

Gelegen langs de Rederskaai met zicht op de jachthaven en de oude vismijn. Reeds van in het voorjaar kan je er op het terras genieten van de eerste zonnestralen. Of in de wintermaanden een aperitiefje aan de open haard. Deze wordt ook gebruikt om er de verse Noorse zalm in te roken, een van de specialiteiten van het huis. 't Pakhuis staat vooral bekend om z'n heerlijke dagverse visgerechten. Zo behoren bouillabaisse, Noordzee kreeft, pomme Barcadère met handgepelde Zeebrugse garnalen en diverse tarbotgerechten tot de specialiteiten van het huis. Een uitstekend adresje om in een ongedwongen sfeer en gezellig kader te genieten van de geneugten van de zee.

Ook de inspecteur van de Michelingids had trouwens niets dan lof over deze zaak:

Dit is een zaak die genieten van het heerlijks van de zee tot z'n essentie herleidt: superverse producten -vooral verse Noordzeevis-, eerlijk bereid en opgediend in een simpele setting. Tarbot en Europese kreeft zijn de specialiteiten.

 

PRAKTISCH

Adres: Rederskaai 7- 8380 Zeebrugge

Openingsuren: tussen september en eind juni gesloten op maandag en dinsdag

Telefoon: 050/67 49 91

Website: http://www.tpakhuis.eu/

 

Martin's visrestaurant: lekker verse vis

 

Zin in een stukje verse vis? Dan ben je bij Martins visrestaurant aan het juiste adres. Wendy en Christophe serveren je enkel het allerbeste uit de Noordzee, smaakvol gepresenteerd in een gezellig en warm interieur.

 

PRAKTISCH

Adres: Sint-Donaaskerkstraat 19 - 8380 Zeebrugge

Openingsuren: maandag en dinsdag gesloten

Telefoon: 050/54 43 27

Website: http://www.martinsvisrestaurant.be/

 

 

Tijdok: winnaar beste vissoep - Brugge culinair 2014

 

In dit trendy familiebedrijf met een ruim interieur en zonnig terras (je kan tot zonsondergang van het zonnetje genieten), kan je genieten van culinaire heerlijkheden, seizoen- en streek gerechten en vooral van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zowel vis- als vleesgerechten worden op een creatieve wijze op het bord getoverd. Niet voor niets won Tijdok dit jaar de prijs voor de beste vissoep bij Brugge culinair (link naar http://www.bruggeculinair.be/)!

 

PRAKTISCH

Adres: Tijdokstraat 16 - 8380 Zeebrugge

Openingsuren: Dde keuken is geopend van 12h00 tot 14h30 en van 18h00 tot 21h30. Gesloten op maandag en dinsdag.

Telefoon: 0476/59 65 20 

Website: http://www.tijdok.be/

 

 

 

Beeld: http://deathtothestockphoto.com/

Lees ook andere artikels over ONTDEK@ZEE