ONTDEK@ZEE: Staalkaart van zeven wereldzeeën

Sea Life Blankenberge

In Sea Life Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen. Met meer dan 2.500 dieren biedt Sea Life immers een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën. Je kan Sea Life met het gezin bezoeken, maar je kan je kind(eren) ook dolgelukkig maken door hen een halve dag mee te laten lopen als dierenverzorger. Sea Life staat trouwens ook bekend als redcentrum voor zeehonden en zeeleeuwen, een goede zaak waar ook jij je steentje aan toe kan bijdragen.

 

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s, het nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes tot de interactieve touch pool waar je de dieren zelfs kunt aanraken. In het grote buitengedeelte maak je bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen en zeehonden.

 

Beleef een onvergetelijke dag

 

Kinderen kunnen een halve dag als dierenverzorger meelopen in Sea Life. Zo zien ze de dieren van dichtbij, helpen ze hun eten te bereiden, maken ze de hokken van de pinguïns schoon en kunnen ze de zeeleeuw nieuwe kunstjes aanleren. En in de namiddag kunnen ze verder de haaien, kwallen, zeepaardjes en pinguïns in hun volle glorie gaan bewonderen. Wedden dat ze jaren later nog steeds over dit ongelooflijke avontuur zullen vertellen?

 

Red een zeehondje

 

Sea Life geniet ook internationale bekendheid als opvangcentrum voor aangespoelde zeehondjes. Die werden gescheiden van hun moeder en spoelen ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd aan. Het SOS Rescue Team vangt de jonge zeehondjes op en na drie tot vier maanden intensieve verzorging, worden de zeehonden terug vrijgelaten. In de afgelopen 14 jaar werden zo al meer dan 350 jonge zeehondjes gered. Dit gebeurt echter allemaal zonder ondersteuning of subsidie van de overheid. Sea Life heeft dan ook twee originele manieren bedacht om jouw hulp in te roepen:

Wordt peter of meter

​Voor 500 euro kan je een aangespoeld zeehondje adopteren. Je kiest zelf de naam van je pup en je kan hem altijd bezoeken, alleen of met (max. 5) vrienden en familieleden. En op de dag van de vrijlating ben je er natuurlijk bij om je pup als volwassen zeehond terug het ruime sop te zien kiezen.

Maak een unieke foto

Je kan ook een unieke foto van jezelf maken te midden van de zeehonden en -leeuwen of de pinguïns. Je krijgt een kwartiertje in hun gezelschap, begeleid door een dierenverzorger. Het zorgen voor een fotograaf en het kopen van de nodige toegangstickets zijn wel jouw verantwoordelijkheid.

 

 

PRAKTISCH

  • Openingsuren: alle dagen van 10 tot 18 uur.
  • Locatie: Koning Albert I Laan 116, 8370 Blankenberge.
  • Tickets: aan de kassa betaal je 17 euro voor een volwassene en 14,50 euro voor kinderen tussen 3 en 11 jaar. Als je de tickets online bestelt, geniet je van een stevige korting of kan je de voordelige familietickets bestellen. 
Lees ook andere artikels over ONTDEK@ZEE