Positieve evolutie prijs hotelkamers biedt zekerheid

stijgende prijs hotelkamer

Goed nieuws voor mensen die in hotelkamers (willen) investeren. Een internationale studie toont immers aan dat de prijs voor een hotelkamer de voorbije vier jaar voortdurend is gestegen en dat die positieve trend zich ook in de nabije toekomst duidelijk verderzet.

Wie wil investeren in vastgoed, kijkt vooral naar de opbrengst van die investering en de eventuele meerwaarde bij het doorverkopen van het beleggingsvastgoed. Hierbij kunnen vele factoren een rol spelen, maar als een internationale benchmark duidelijk aantoont dat de prijzen van hotelkamers voortdurend stijgen, biedt investeren in een hotelkamer een stevige garantie.

De Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com, de internationale aanbieder van hotelaccomodaties, is een jaarlijks rapport over de hotelprijzen wereldwijd. Daarbij baseren ze zich op de boekingen op hun site en de reële prijzen die voor hotelkamers worden betaald.

Deze HPI toont aan dat de prijzen voor hotelkamers in 2013 wereldwijd met drie procent zijn gestegen. Met andere woorden: na de financiële crisis van 2008 en 2009 zien we nu voor het vierde jaar op rij een duidelijke groei.

Dat deze trend zich ook in de toekomst verder zet, kan volgens Johan Svanstron, president van Hotels.com, verklaard worden door de groei van het aantal internationale toeristen: 

“    Volgens de UNWTO (United Nations World Tourism Organisation) steeg het aantal inkomsten van internationale toeristen in 2013 met vijf procent naar een wereldwijd recordaantal van 1.087 miljoen. Dit overtreft de verwachtingen ruimschoots. De groei van de hotelprijzen die wij vandaag rapporteren, weerspiegelt deze trend.

Wist je dat... 

De duurste hotelkamer ter wereld de suite in het President Wilson Hotel in Genève is? Voor € 43.201 per nacht, kan je er op beide oren slapen...

Lees ook andere artikels over Vastgoed