Uitkijken voor aandelenfraude

Word je ongevraagd gecontacteerd om weinig gekende maar zeer lucratieve aandelen te kopen? Let dan zeker even op dat je niet in een zgn. 'boiler room' terechtkomt!

 

Die Engelse term slaat op oplichters die uitermate professioneel én meedogenloos tewerk gaan. Hun eerste zet is je ongevraagd te contacteren en je te proberen overhalen een eerste en beperkte investering te maken, die al snel winstgevend is. Waarna je wordt gevraagd verder te investeren. Alleen zijn deze aandelen keer op keer weer verlieslatend....

 

Als je op dat moment beslist om je geld terug te vorderen, kan dat niet zonder bijkomende stortingen, waarbij je door deze malafide bedrijven ook nog eens zwaar onder druk wordt gezet om op te geven.

 

Bankentoezichthouder FMSA waarschuwt concreet voor volgende firma's die geen vergunning hebben als beleggingsonderneming of kredietinstelling en die dus geen aandelen in België mogen verkopen:

 

  • Inter Global Equity
  • Herrington Global
  • Meta Capital Partners Ltd
  • Sigma Capital Advisors
  • Ridgewood Securities

 

De FMSA raadt ten stelligste af om op een aanbod van deze spelers in te gaan. Hoe professioneel ze ook lijken en hoe aantrekkelijk hun aanbod ook moge zijn...

 

 

 

Lees ook andere artikels over Financieel