Wat investeren in hotelvastgoed zo aantrekkelijk maakt

Hotelvastgoed

Slim investeren

Bij hotelvastgoed en dan hotelkamers in het bijzonder, denken de meeste mensen aan zakenreizen en vakantieperiodes. Weinig mensen staan er echter bij stil dat je een hotelkamer ook kan kopen. Wie 150.000 euro of meer kan missen, kan overwegen om zich trotse eigenaar van een hotelkamer te maken. Met deze slimme manier van investeren kan je als het ware al slapend geld verdienen.  

Heel wat beleggers en bekende investeerders zien hun brood in de hotelvastgoed. Niet dat je het daarvoor hoeft te doen, maar als je beslist om te investeren in hotelkamers dan word je naam toegevoegd aan een befaamd lijstje van beroemdheden. Topondernemer Bill Gates, Jay-Z en voetballer Christiano Ronaldo zijn slechts enkele voorbeelden.

Allen zien ze grote opportuniteiten in de hotelsector en dat is niet zonder reden. Ook in ons eigen Belgenland wordt stevig geïnvesteerd in hotels en hotelkamers. Welbekende hotels als Ibis Styles Kortrijk en Novotel Ieper verschijnen regelmatig op de radar van investeerders.

 

Hotelvastgoed: voordeliger dan een tweede woning

De gemiddelde kostprijs voor een hotelkamer in België ligt volgens de Hotel Valuation Index op ongeveer 185.000 euro. Voor deze investering kan je nog geen tweede woning kopen, laat staan een zomers vakantiehuisje in de Provence. Bovendien haal je er ook nog eens een leuk rendement uit. Trivago berekende immers dat je een gezond jaarlijks rendement opstrijkt als je de hotelkamer 20 dagen per maand verhuurt.

Niet slecht voor iets waar je zelf amper tot geen werk aan hebt, want het is de hotelketen die zorgt voor alle infrastructuur en ondersteuning. Bovendien heb je als eigenaar van de kamer vaak leuke privileges en kan je aan een reductietarief logeren in één van de andere hotels van de groep. Mooi meegenomen toch?

 

Bronnen

https://www.hvs.com

http://www.knack.be

Lees ook andere artikels over Vastgoed