Wie is Accor?

Accor Schema

Accor, de groep die ondermeer ibis, Mercure, Novotel en Sofitel in zijn portfolio heeft, is een absolute wereldleider in de hotelsectorAccor is niet alleen een sterke en betrouwbare speler in de hotelsector, de groep heeft bovendien een duidelijke visie op de toekomst, die in zeer concrete plannen wordt vertaald. Onder het nieuwe bewind van ceo Sébastien Bazin wordt bovendien stevig geïnvesteerd in de toekomst. Zo komen er in de volgende 4 jaar wereldwijd maar liefst 140.000 kamers bij. Of, zoals Sébastien Bazin het zelf erg duidelijk stelt:

“  Accor opent elke twee dagen een nieuw hotel ergens in de wereld.

Accor in cijfers 

  • 460.000 kamers
  • 3.600 hotels
  • 93 landen
  • 160.000 medewerkers
  • 5,5 miljard euro zakencijfer in 2013

Wist je dat... 

Géraud Missonier, directeur Saxo Bank België, in De Tijd van 8 februari 2014 Accor bij zijn top 5 van favoriete aandelen plaatste? Zelf vertelt hij er het volgende over:

“    De grootste hoteluitbater wereldwijd zag zijn koers opveren van minder dan 27 euro naar 34 euro, een stijging van bijna 30 procent. Die kwam er dankzij een versterkte financiële structuur, na een continue schuldafbouw, en verder door een heropleving van de hotelsector in Europa. Zo lag de omzet in 2013 met 5,5 miljard euro bijna drie procent hoger en verbeterde de opbrengst per kamer.

Lees ook andere artikels over Hotels