Aandelen en obligaties zwaarder belast in 2015

Met een historisch lage spaarrente en staatsbons die nog nauwelijks iets opbrengen, voel je je misschien geneigd in aandelen of obligaties te beleggen? Weet dan dat deze allebei zwaarder worden belast sinds de start van 2015.

 

Bij de aan- of verkoop van aandelen betaal je nu 0,27 procent op het totale bedrag in plaats van 0,25 procent.

 

De belasting op fondsen die geen dividenden uitkeren, wordt van 1 procent naar 1,32 procent opgetrokken. Op een fonds dat wél dividenden uitkeert, moet je trouwens geen belasting betalen, maar kijk je wel aan tegen een roerende voorheffing van maar liefst 25 procent.

 

Beleggen in aandelen en obligaties wordt dus minder aantrekkelijk. Als je toch zin hebt om je vermogen op een rendabele en veilige manier te beleggen, denk er dan eens aan om te investeren in een hotelkamer. Je kan investeren in een hotelkamer in het ibis Styles hotel in Zeebrugge, het ibis Styles hotel in Nieuwpoort of het ibis Bugdet Airport in Oostende. Sinds kort zit ook het Mercure hotel bovenop het prestigieuze nieuwe treinstation in Blankenberge mee in het portfolio. Je vindt alle voordelen van deze innovatieve formule hier op een rijtje.

 

Extra tip: als je een vennootschap hebt, kan je ook met je vennootschap investeren in hotelkamers.

 

 

Beeld: via destandaard.be

Lees ook andere artikels over Beleggen