Nieuw elan voor Blankenberge

blankenberge-investeren

Van alle badsteden is het waarschijnlijk Blankenberge dat de meest opvallende evolutie ondergaat. Vooruitgestuwd door de nieuwe jachthaven en het vooruitstrevende station dat eraan komt. Blankenberge biedt de investeerder in een hotelkamer dan ook heel wat meer dan verwacht.

Blankenberge, Blankenberge, wonderschone stad. Ik wou dat in mijn achtertuin zo'n Blankenberge had", zo schalt de hit van Hugo Matthysen soms nog door de luidsprekers. Maar het Blankenberge waar Hugo het over had, bestaat niet meer. De stad is getransformeerd van een vakantieplek voor de zgn. 'Johnnies en Marina's' naar een vooruitstrevende en bruisende badstad die élke toerist en meerwaardezoeker wat te bieden heeft.

 

Prachtige jachthaven

De jachthaven van Blankenberge startte in 1871 als een schuilhaven met getijdenkom voor vissersboten. Pas in 1954 kwam de eerste aanlegpont voor jachten er. Door het grote succes werden er al snel extra werken uitgevoerd om de jachthaven te vergroten. Het voorlopige eindpunt van de groei was er in 2001, met een nieuwe haven die plaats biedt aan maar liefst 1.000 jachten. Naast de luxejachten kan je er trouwens ook nog steeds authentieke vissersbootjes bewonderen. Ook de omgeving van de jachthaven kreeg een stevige facelift en vormt nu het kloppende hart van de badstad.

 

Gastronomische topper

In en rond de jachthaven kan je genieten van allerlei lekkere gerechten in gezellige visrestaurantjes en uitmuntende brasserieën. Voor zij die op zoek zijn naar gastronomische topprestaties, kan Blankenberge de sterrenkeuken van Philippe Nuyens als troefkaart uitspelen. Een Michelinster, 15/20 in de Gault Milau en een (h)eerlijke keuken aan betaalbare prijzen.

 

Gezellige winkelstad

Blankenberge staat bekend om een uitermate gevarieerd en uitgebreid aanbod van leuke winkeltjes. Het autovrije stadscentrum is dan ook de 'place to be' om rustig te shoppen. Je kan er trouwens ook op zondag terecht als je zin hebt in iets nieuws.

 

Vooruitstrevende architectuur

Het nieuwe station in Blankenberge zet een heel nieuwe benchmark voor vastgoed aan de Kust én transformeert de stad tot een hedendaagse, moderne badstad voor een grote variatie aan toeristen. Het nieuwe station wordt een echte stadslobby, een podium voor de stad en haar gasten. Het is ook een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van Blankenberge tot moderne en hippe stad.

 

Wist je dat?

Er bovenop het station plaats wordt gemaakt voor een Mercure hotel dat zal beschikken over een gezellige loungebar en een zwembad bovenop het dak? Gasten kunnen dus baantjes trekken op 15 meter hoogte en ondertussen het komen en gaan van treinen en andere bezoekers aan deze sprankelende badstad in de gaten houden.

 

Wil jij investeren in een unieke hotelkamer op een originele locatie?

Weet dan dat er op zaterdag 28 en zondag 29 juni infodagen worden georganiseerd over investeren in een hotelkamer van het toekomstige Mercure hotel in het station van Blankenberge. Klik hier voor meer info.

 

Lees ook andere artikels over Locaties