Oostende, stad aan zee

Oostende shoppingparadijs

Een echte wereldstad, makkelijk bereikbaar, boordevol activiteiten, cultuur, topgastronomie en een waar walhallah voor shoppingfanaten - dat is Oostende in een notendop. En meteen ook een toplocatie om een hotelkamer te boeken.

Oostende is een belangrijk toeristisch en economisch centrum met 70.000 inwoners, een aantal dat in de zomermaanden groeit tot maar liefst 300.000 mensen. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat investeren in een hotelkamer in het Ramada Hotel in Oostende een goed idee is. Zo zien we dat er in Oostende 861.202 overnachtingen werden geteld in 2012, netjes verdeeld onder Belgische bezoekers (63,7 procent), buitenlandse toeristen (27,4 procent) en zakenlui (8,9 procent)*.

Makkelijk bereikbaar

Deze wereldstad heeft niet enkel een zee- en luchthaven, treinen uit Brussel, Gent, Luik, Antwerpen en zelfs Parijs en Rijsel rijden rechtstreeks naar het station van Oostende. Ook met de wagen kom je via de A10 meteen de stad binnen gereden.

Bruisende wereldstad

Na jarenlang als de 'koningin der badsteden' bekend te hebben gestaan, werd in 2010 beslist het roer om te gooien. Oostende werd nu de 'stad aan zee' en richt zich vooral op cultuurminnende bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het aanbod aan evenementen, culturele hoogvliegers en musea in Oostende kan dan ook de vergelijking met menige wereldstad glansrijk doorstaan. Maar liefst acht restaurants krijgen een topvermelding in de gastronomische gids Gault Milau en verder is de stad ook nog een waar shoppingparadijs, met ontelbare winkels voor alle smaken en alle budgetten.

Slimme belegging

Investeren in een hotelkamer in deze cosmopolitische stad boordevol troeven voor zowel vrijetijds- als zakelijke reizigers is dan ook een slim idee. Het Ramada hotel in Oostende behoort bovendien tot de wereldwijd bekende luxueuze Wyndham hotelgroep.

Nog niet overtuigd? Dan geven we je nog 5 extra redenen om in een hotelkamer in het Ramada hotel in Oostende te investeren:

  • Oostende is een echte toplocatie als stad aan zee met ondermeer een luchthaven, een zeehaven, een internationaal station, industrieterreinen en culturele evenementen het hele jaar door.
  • Het Ramada hotel biedt een topligging die vele bezoekers aantrekt: pal aan het Casino Kursaal en het winkelcentrum en op amper 250 meter van de zeelijn.
  • De vraag naar zowel toeristische als zakelijke overnachtingen aan de kust neemt nog steeds toe.
  • Een bewezen bezettingsgraad tussen de 70 en 77 procent gedurende de vijf laatste jaar.
  • 44 kamers in het Ramada hotel werden zeer recent volledig gerenoveerd, met nieuw meubilair, sanitair, vloerbekleding en een ultra modern ventilatiesysteem. 

* Bron: FOD Economie

Lees ook andere artikels over Locaties