In de voetsporen van een Hollywoodster treden?

Clint Eastwood, John Malkovich, Robert de Niro, Robert Redford en Richard Gere zijn niet alleen bekende acteurs, elk van hen heeft ook in een hotel geïnvesteerd. Ook muzikant Bono, mode-ontwerpster Donatella Versace, filmregisseur Francis Ford Coppola, Bill Gates van Microsoft en voetballer Cristiano Ronaldo zijn allemaal (mede-)eigenaar van een hotel. Je vindt de link naar hun hotels aan het einde van deze post.

 

Maar eerst willen we je meegeven dat ook jij nu hun voorbeeld kan volgen, met een haalbare instapprijs voor een belegging die niets dan voordelen biedt. Zo kan je momenteel investeren in een hotelkamer in het Mercure-hotel in Blankenberge of het ibis airport hotel in Oostende.

 

De voordelen?

 

In deze financieel troebele tijden, is vastgoed sowieso een betrouwbare en rendabele investering. Beleggen in een hotelkamer biedt nog extra voordelen, zoals:

 

Buffer tegen inflatie

In tegenstelling tot vele andere producten, evolueren de huurprijzen van hotelkamers mee met het inflatiepeil.

 

Stijgende huuropbrengsten

Een internationale studie toont immers aan dat de prijs voor een hotelkamer de voorbije vier jaar voortdurend is gestegen en dat die positieve trend zich ook in de nabije toekomst duidelijk verderzet. 

 

Hoge meerwaarde

Als we de doorsnee verkoopsprijs van een hotelkamer in België vergelijken met de Europese norm, is er duidelijk nog ruimte voor een inhaalbeweging. Die inhaalbeweging garandeert een aantrekkelijk meerwaardepotentieel als je je hotelkamer wil doorverkopen.

 

 

De voorbeelden?

 

Clint Eastwood: Mission Ranch Hotel in Carmel, California 

John Malkovich: Big Sleep Hotel, Eastbourne

Robert de Niro: The Greenwich Hotel in New York

Robert Redford: Sundance Resort in Utah

Francis Ford Coppola: Blancaneaux Lodge in Belize

Donatella Versace: Palazzo Versace in Australië

Bono: The Clarence in Dublin

 

 

 

Beeld: http://www.freedigitalphotos.net/

Lees ook andere artikels over Beleggen