ONTDEK@ZEE: Op jacht in Zeebrugge

De jachthaven van Zeebrugge vlakbij ibis hotel

Zeebrugge is een prachtige badstad die soms - en geheel onterecht - over het hoofd wordt gezien. Zeebrugge heeft namelijk heel wat meer te bieden dan de bekende zeehaven, ook de jachthaven vormt één van haar grote troeven. En deze wordt nu uitgebreid met maar liefst 120 extra aanlegplaatsen.

 

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is de kogel door de kerk: de stad Brugge heeft in juni 2014 aan de Vlaamse overheid een positief advies gegeven voor het plaatsen van drijvende vlotten in het Albert I-dok.

 

Snelle afhandeling

 

Die uitbreiding kan erg snel gebeuren. Tijdens de eindeloze discussie de voorbije jaren, was het Vlaams Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) er namelijk al in geslaagd een tijdelijke vergunning los te wrikken voor voorlopige aanlegplaatsen in het dok, ten westen van de Kielbankstraat. Zodra de Vlaamse overheid - na het positieve advies van de stad Brugge - de vergunning nu uitschrijft, kunnen deze tijdelijke pontons meteen dienst doen in het Albert I-dok.

 

Versterkte aantrekkingskracht

 

Zeebrugge is al enkele jaren volop aan het evolueren naar een badstad die niet enkel aantrekkelijk is voor zakenmensen die in de zeehaven moeten zijn, maar ook voor toeristen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en veel sfeer. Franky Demon, schepen van Ruimtelijke Ordening, is dan ook uitermate tevreden over de 120 extra aanlegplaatsen*:

 

De uitbreiding van de jachthaven kan een motor betekenen voor de verdere toeristische en recreatieve ontwikkeling van de oude vissershaven in Zeebrugge.

 

Goed nieuws

 

Die extra aantrekkingskracht zorgt natuurlijk ook voor extra toeristen én extra overnachtingen. Nog een extra reden om snel te investeren in een hotelkamer in het ibis Styles in Zeebrugge. Rendement en doorverkoopwaarde gegarandeerd!

 

 

 

 

* Bron: Nieuwsblad

© Beeld: Mark Ryckaert

Lees ook andere artikels over ONTDEK@ZEE