Startschot voor nieuw station Blankenberge

22 oktober 2014 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van Blankenberge. Dit is immers de dag waarop gestart werd met de bouw van het imposante nieuwe station in Blankenberge. Het nieuwe station zal in het voorjaar van 2017 klaar, zoals ook Christiane van Rijckeghem, districtsdirecteur van NMBS Stations, bevestigt*:

 

Als alles volgens plan verloopt, staan we hier in de lente van 2017 voor de opening. Het wordt een modern station dat past bij Blankenberge, toch wel dé stad aan zee. In het zomerseizoen hebben twee miljoen reizigers van en naar de kust gespoord. Maar liefst 500.000 daarvan kwamen naar het station van Blankenberge. Dankzij het ontwerp van de Belgische toparchitect Marc Corbiau, zal de uitstraling verzekerd zijn.

 

Visitekaartje voor Blankenberge

Het gebouw staat symbool voor de verdere ontwikkeling van Blankenberge tot moderne en hippe stad. Het nieuwe station in Blankenberge zet een heel nieuwe benchmark voor vastgoed aan de Kust én transformeert de stad tot een hedendaagse, moderne badstad voor een grote variatie aan toeristen. Het nieuwe station wordt een echte stadslobby, een podium voor de stad en haar gasten.

 

Meer dan een station

Naast het station, krijgen ook parkeerplaatsen voor auto's en fietsen, enkele appartementen en twee hotels een plaatsje in dit vooruitstrevende gebouw. Hotelketens ibis en Mercure werkten immers ook mee aan het project.

 

Het ibis hotel zal eind 2019 79 kamers kunnen bieden, terwijl het Mercure hotel al vanaf midden 2017 64 kamers kan aanbieden. Dat hotel zal een zwembad op het dak van het station hebben met een prachtig uitzicht over de stad.

 

Bovendien kan je al vanaf 162.500 euro investeren in een hotelkamer in het Mercure hotel. Mercure staat daarbij in voor de boekingen, terwijl de investeerder deelt in de exploitatiewinsten. Regine Van Hoecke, project developer bij Chateau Residenties, vertelt er meer over*:

 

Er is veel interesse, want de prijzen zijn democratischer dan een tweedeverblijf. Het is bovendien een mooie investering. Het hotel zal 90 procent bezetting kennen, dus de opbrengst is veel hoger dan een spaarboekje.

 

Bekijk zeker ook even het filmpje van www.focus-wtv.be om meer te weten te komen over dit imposante project. 

 

 

 

Als je meer info wil over investeren in een hotelkamer in het Mercure hotel in Blankenberge, klik hier.

 

 

* Bron: hln.be

Lees ook andere artikels over Hotels