Nieuwe hotels doen kuststreek herleven

ibis-de-panne

Dat vooral het toerisme de kuststreek doet floreren, lijkt evident. Dat er tegelijk steeds minder hotelkamers beschikbaar zijn, lijkt dan weer allesbehalve logisch... Investeren in een hotelkamer is daarom niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor de werkgelegenheid en economische sterkte van de kuststreek.

 

Investeren in een hotelkamer is eerst en vooral een goede belegging. Maar er is meer aan de hand. Door te investeren in een hotelkamer, investeer je meteen ook in de kuststreek zelf.

 

Overheidsinvesteringen

Dat het kusttoerisme - dat momenteel werk geeft aan ongeveer 42.000 mensen - belangrijk is als schepper van werk en inkomen, staat buiten alle kijf. Investeringen in het kusttoerisme zijn daarom absoluut noodzakelijk.

 

De overheid heeft de voorbije 17 jaar al voor 42,6 miljoen euro subsidies verstrekt, onder meer met drie kustactieplannen en het zgn. Impulsprogramma. Bedoeling van dit alles is drieledig:

  • Veiligstellen van de socio-economische positie van het kusttoerisme;
  • Op een duurzame wijze opwaarderen en vermarkten van de Kust als een kwalitatieve bestemmingsregio voor het hele jaar met zorg voor de natuurlijke dragers van het kusttoerisme;
  • Inspelen op de wijzigende behoeften van een breed publiek van toeristen.

 

Private investeringen

Naast de subsidies van de overheid, zijn ook private investeringen meer dan welkom. Nu steeds meer eigenaars van familiehotels  er (noodgedwongen) de brui aan geven, wordt het renoveren van bestaande hotels en het bouwen van nieuwe hotelkamers een absolute noodzaak.

 

Bij de opening van het ibis hotel in De Panne, benadrukte Denis D'Hanis (raadgever Vlaams minister van Toerisme) ook nog eens het belang hiervan:

 

"Dat er zelfs in tijd van economische crisis mensen zijn die investeren en ondernemen, kan ik enkel toejuichen. Dit project, en ook de hotels die gepland zijn in andere kustgemeenten, zijn tijdens de realisatiefase goed voor de bouwsector. En wanneer ze na de realisatiefase openen, zijn ze goed voor de toeristische sector. Hotelgasten zijn doorgaans de gulste besteders: ze 'doen' op de middag een terrasje, ze tafelen 's avonds uitgebreid... Elke hotelgast besteedt gemiddeld 115 euro per dag, terwijl gasten in andere logiesvormen gemiddeld 62 euro per dag uitgeven. Elke euro die in dit hotel (ibis De Panne) en in andere hotelprojecten wordt geïnvesteerd, zal vele euro's aan het rollen brengen."

 

Jouw investering?

Dankzij het innovatieve concept van Industrie Hotelière kan jij nu mee investeren in de 'relance' van de kuststreek. Sinds kort kan je immers ook als particuliere belegger in hotelkamers investeren en dit op verschillende toplocaties. Industrie Hotelière treedt hierbij op als franchisenemer en exploitant.

Zo kan je onder meer investeren in een hotelkamer in het ibis Styles hotel in Zeebrugge, het ibis Styles hotel in Nieuwpoort of het ibis Bugdet Airport in Oostende. Sinds kort zit ook het Mercure hotel bovenop het prestigieuze nieuwe treinstation in Blankenberge mee in het portfolio.

 

 

Lees ook andere artikels over Beleggen