Tien leuke tips voor de regenachtige dagen

Herfstvakantie aan zee

Op zoek naar inspiratie om jezelf of het hele gezin leuk aan de slag te houden? We hebben een aantal leuke tips voor jou voor activiteiten binnen én buiten.

 

SCHUILEN VOOR DE REGEN?

 

EXPO@ZEE: IN HET OOG VAN DE STORM

Dan is een expo rond regen, storm en orkanen eigenlijk wel een uitgelezen plek om even binnen te springen. In het ronde gebouw aan de kop van de bekende Pier van Blankenberge kan je Storms bezoeken, een absoluut overweldigende en interactieve expo. Een adembenemend avontuur voor klein én groot!

 

ACTIEF@ZEE: PIRAAT VOOR EEN DAG

Hebben je kinderen zin om zelf ook even een 'Pirate of the Caribbean' te zijn? Piraten hebben immers het Mercatorschip in Oostende overgenomen. Je kinderen kunnen helpen de piraten te verbannen of net leren hoe ze zelf piraat worden...

 

EXPO@ZEE: SSSSSSSSSSSERPENTARIUM OP DE ZEEDIJK

Of je nu gefascineerd bent door slangen, reptielen en amfibieën of eigenlijk het liefst zo snel mogelijk met je armen in de lucht wapperend wil gaan lopen, het Serpentarium in Blankenberge biedt je een indrukwekkende reis doorheen de reptielenwereld

 

ONTDEK@ZEE: STAALKAART VAN ZEVEN WERELDZEEËN

Wist je al dat je Sea Life, het maritieme museum in Blankenberge, niet alleen gewoon kan bezoeken, maar dat je kind er een halve dag als verzorger kan werken en dat jij mee kan helpen zeehondjes te redden?

 

EXPO@ZEE: NIET TE MISSEN EERBETOON AAN DE ZEE EN AAN JAN HOET

Vanaf dit weekend kan je in Oostende terecht voor aan prachtige tentoonstelling die een hommage aan de zee én aan overleden curator en bezieler Jan Hoet brengt.

 

OF GENIETEN VAN DE FRISSE BUITENLUCHT?

 

ACTIEF@ZEE: ALLEMAAL BEESTJES

Op zoek naar een leuke uitstap? Neem je kind(eren) dan zeker even mee naar kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort! Ze worden er vertrouwd gemaakt met het werk op de boerderij en ontdekken de dieren van dichtbij.

 

ONTDEK@ZEE: ZOET-ZOUT NATUURRESERVAAT DE IJZERMONDING

Als je zeehonden van nabij in hun natuurlijke omgeving wil spotten, moet je zeker een bezoekje brengen aan het natuurreservaat De Ijzermonding in Nieuwpoort, een echte pleisterplaats voor zeehonden en allerhande vogels. Het natuurgebied is bovendien de perfecte voedingsbodem voor zeldzame planten en bloemen.

 

ACTIEF@ZEE: WEIDSE WERELD VOL VOGELS

Het natuurreservaat Uitkerkse polder, vlakbij Blankenberge, is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ook voor gezinnen is dit een heel leuke uitstap, met veel fijne extraatjes.

 

ONTDEK@ZEE: IN HET SPOOR VAN DE TEMPELIERS

Vlakbij Zeebrugge vind je het schilderachtige polderdorpje Lissewege. In dit witte polderdorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het is dan ook geen wonder dat Lissewege werd verkozen tot één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen. Maar het is de mysterieuze Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingskerk met haar Tempelierverleden die de uitstap zeker waard is.

 

ACTIEF@ZEE: WANDELEN DOOR DE FONTEINTJES IN ZEEBRUGGE

En nog een laatste tip voor natuurliefhebbers en wandelaars. In Zeebrugge vind je het prachtige natuurgebied 'De Fonteintjes', dat het hele jaar door de moeite waard is om eens te verkennen.

 

 

Beeld: via nationalgeographic.nl

Lees ook andere artikels over ACTIEF@ZEE